England deltager i industrialiseringens start

Industrialiseringen startede i Storbritannien (England, Skotland og Wales), og forblev den dominerende magt i industrialisering hundrede år frem. 
Det begyndte i ca.1770.
De udviklede sig hurtigere, fordi de deltog aktivt i trekantshandelen og slavehandelen, og dermed havde gode muligheder for at producere noget nyt.  Overflødig arbejdskraft blev i stedet brugt til industri.
Den industrielle revolution regnes som en af de vigtigste perioder i den nyere europæiske historie. Man mener, at det var denne tid, der ændrede vores samfund til det moderne industrielle bysamfund, vi har i dag.
I industrialiseringen går man fra håndkraft med simple redskaber til at have farbrikker med maskiner, hvilket så medførte til større produktivitet og masseproduktion. Kul erstatter dyrenes arbejdskraft og menneskenes knofedt. Folk samles på fabrikker til en udarbejdet produktionsproces

Det nævnes også, at industrialisering er rygraden i den udvikling, der førte til lavere dødelighed, stærk befolkningsvækst, økonomisk fremgang, bedre levevilkår og et moderne demokrati
Opfindelser blev opfundet af håndværkere og praktiske folk.

Dampmaskinen, som blev udviklet at James Watt, var med til at starte industrialiseringen i Storbritannien. De fandt en teknik, der kunne skabe billigt jern og stål. Watt tog patent på sin nye maskine, som han derfra videreudviklede. Dampmaskinen blev et meget vigtigt grundlag for damptoge og dampskibe. De to ting blev vigtige transportmidler til at flytte varer og mennesker.

En anden maskine som også nævnes som startskuddet til industrialisering, var spindemaskinen ’spinning Jenny’. Det var en hånddreven maskine, som efter at været blevet indført i forskellige virksomheder øgede produktiviteten til det tidobbelte. Storbritannien blev derfra en meget stor producent af bommuld.

Revolutionen er endnu ikke gennemført på verdensplan. Den er altså stadig i gang.

Vidste du at: det er industraliseringen der  er skyld i at vi har det industrielle bysamfund vi har i dag.